MORH: Nije istina da su helikopterski letovi za Vis obustavljeni, koristit ćemo alternativna sletišta

MORH tvrdi da nisu zabranjeni helikopterski letovi za Vis. Kažu kako se zapovijed zapovjednika HRZ-a odnosi na zabranu slijetanja na helidrom Vis 2, koji je sagrađen, kako se naknadno uspostavilo, na privatnom zemljištu te nema potrebne dozvole Ministarstva graditeljstva, odnosno, nadležne inspekcije, navodi se u priopćenju glasnogovornika Mislava Šimatovića. 

Helidrom van snage stavio vlasnik privatne parcele

U MORH-u tvrde da je zabranu slijetanja zatražio vlasnik zemljišta, dostavivši svu potrebnu dokumentaciju te obavijest o pokretanju sudskog spora protiv grada Visa na Općinskom sudu u Splitu zbog uzurpacije privatnog vlasništva. Prema zapovjedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, helikopteri predvođeni za medicinske intervencije i dalje prema potrebi lete za otok Vis koristeći alternativna sletišta, naveli su u MORH-u.

Gradonačelnik Visa Ivo Radica najavio je da će zbog zabrane prijaviti zapovjednika HRZ-a, i to radi nesavjesnog rada u službi. Tvrdi da je helidrom na gradskom zemljištu te da je problem iskrsao zbog prilaznog puta u dužini od 20 metara, koji se nalazi na privatnoj parceli.

Pročitajte više