Makedonski mediji: Hrvati malo lažu, Makedonac nije udarao sredozemnu medvjedicu

Screenshot i video: YouTube

MAKEDONSKI državljanin koji je na plaži u Puli uznemiravao sredozemnu medvjedicu u četvrtak je bio udarna vijest u hrvatskim medijima. Policija je priopćila da je Makedonac, koji je u međuvremenu deportiran jer je u Hrvatskoj boravio ilegalno, medvjedicu nekoliko puta udario.

Uskoro se na internetu pojavila snimka koja pokazuje što se doista dogodilo: Makedonac je medvjedicu koja se izležavala na plaži pokušao je pomaziti, nakon čega je životinja pobjegla od njega. O udaranju nema ni govora, no ima o uznemiravanju.

 


 

Makedonski mediji reagirali su optužujući hrvatske kolege za senzacionalizam.

"Jasno je da je riječ o ljudskoj znatiželji i maženju životinje", objavila je na svom portalu makedonska televizija Kanal 5. "Hoće li se hrvatska policija ispričati i nadoknaditi štetu makedonskom državljaninu?", pitaju se Makedonci, te napominju da su i sami Hrvati na društvenim mrežama kritizirali medijski senzacionalizam i nepotrebnu hajku.

Makedonski portal Brif svoj izvještaj o događaju naslovio je egidom "Hrvati malo slagali". U tekstu ističu da je njihov sunarodnjak morao platiti 1500 kuna kazne zato što je dodirnuo sredozemnu medvjedicu.

Pročitajte više