Malena Maša Lučić uspješno operirana u Chicagu!

Foto: Facebook

MALENA Maša Lučić, koja je 21. lipnja otputovala na liječenje u Chicago u pratnji obitelji, uspješno je operirana. Operirao ju je liječnički tim na čelu s dr. Davidom Frimom, koji je ranije operirao i malenu Zadranku Stephanie Mildu. Maši sad slijedi oporavak od operacije, a uskoro bi se trebali vidjeti i prvi rezultati. Mašini roditelji još jednom su zahvalili svim ljudima dobrog srca koji su svojim donacijama omogućili Maši da ode u Ameriku po "novi život".

"Drage prijateljice i prijatelji, ljudi dobrog srca i duše, s radošću vam možemo reći da je Maša uspješno operirana u Chicagu kod dr. Davida Frima. Kako nam javljaju roditelji, operacija je prošla super, trajala je od 8.30 do oko 13 sati po lokalnom vremenu, te da je doktor rekao da je napravio sve što je planirao i što je bilo potrebno u ovom trenutku. Maša će nekoliko dana provesti na intenzivnoj njezi, a kada se malo oporavi od operacije liječnici će procijeniti koji su daljnji potrebiti koraci u njenom liječenju. Kako je rečeno roditeljima, isto vrijedi i za epileptične napadaje za koje će vrijeme pokazati svoje u poboljšanju kroz koja tri do četiri mjeseca. Drži nam se Mašo! Odmori se od teške operacije i sretno!", objavljeno je na Facebook grupi podrške - "Omogućimo maloj Maši djetinjstvo bez boli i svakodnevne patnje".

Podsjetimo, petogodišnja Maša Lučić boluje od Arnold Chiari malformacije prvog stupnja i epilepsije praćene višestrukim funkcionalnim poremećajima anomalija razvoja. Jedini spas joj je operacija kojoj je podvrgnuta u Chicagu, a za koju joj je trebalo milijun kuna, bez mogućih postoperativnih terapijskih troškova. Stvarni troškovi će se znati tek nakon što Mašin postoperativni oporavak završi.

Akcija prikupljanja sredstava putem humanitarnog telefona "Hrabri medo" 060 90 14 se nastavlja.

Pročitajte više