Malena Vukovarka Mia Lana Knezović uspješno operirana u Beču: "Pred nama je još dug i naporan put"

Foto: Davor Knezović

MALENA Vukovarka Mia Lana Knezović, koja boluje od Lenox-Gasttautovog sindroma, nedavno je uspješno operirana u Beču. Njezini roditelji su zbog njezinog teškog zdravstvenog stanja prije deset mjeseci pokrenuli humanitarnu akciju, u koju su se uključili brojni građani, a nakon što je prikupljena dovoljna količina novca, petogodišnja Vukovarka otputovala je na implementaciju matičnih stanica.

Nakon operacije u Beču njezin je otac potvrdio da se djevojčica sada osjeća dobro, a liječnici su zadovoljni njezinim trenutnim zdravstvenim stanjem. Ipak, prvi rezultati implementacije matičnih stanica bit će vidljivi za oko tri mjeseca.

"Pred nama je još dug i naporan put, za što kvalitetniji život naše curice, ali dat ćemo sve od sebe da od Mia Lane izvučemo najviše što možemo i nećemo niti jednog dana posustati", poručili su roditelji djevojčice, Sanela i Davor Knezović.

Podsjetimo, Mia Lana Knezović boluje od teške i rijetke bolesti, Lenox-Gasttautovog sindroma, zbog čega pati od učestalih napada epilepsije. Nedavno je stoga pokrenuta humanitarna akcija "Za Mia Lanin prvi korak", u kojoj su se uključili i KK Split, NK Hajduk, HNK Vukovar 91, HKK Široki brijeg, KK Cibona, splitski turnir "Četiri kafića", Udruga Bilo srce i Udruga Kolajna ljubavi.

Obitelj Knezović objavila je i žiro-račun za prikupljanje pomoći, otvoren u Privrednoj banci Zagreb na ime Sanele Knezović, koji glasi: 2340009-3110331234 i na koji se i dalje mogu uplatiti sredstva za pomoć djevojčici. Novac je djevojčici potreban za plaćanje fizioterapeuta i terapiju koju im ne pokriva HZZO.

Žiro račun za skupljanje pomoći
PBZ Sanela Knezović
2340009-3110331234

Pročitajte više