Malezija potvrdila da ostaci aviona pronađeni na Reunionu pripadaju Boeingu 777

Foto: Hina

MALEZIJA je u nedjelju potvrdila da su ostaci zrakoplova pronađeni na obali otoka Reunion u Indijskom oceanu identificirani kao dijelovi Boeinga 777.

"Mi znamo da su zakrilca službeno identificirana. To su potvrdile francuske vlasti zajedno sa stručnjacima Boeinga, Američkog nacionalnog ureda za sigurnost transporta i malezijskog tima," piše u priopćenju malezijskog ministarstva za transport, prenosi Reuters.

Otkriće ostataka bi konačno moglo potvrditi da se Boeing 777 na letu MH370 srušio u more nakon skretanja s rute iz Kuala Lumpura za Peking. Nesreća se dogodila prije 16 mjeseci.

Pronađena i vrata zrakoplova?

U nedjelju je pronađen i predmet koji bi mogao predstavljati vrata zrakoplova. Za razliku od dva metra dugih zakrilca nađenih na plaži u blizini grada Saint Andre, novi predmet je uočen bliže lokalnoj zračnoj luci.

U ovom trenutku je nejasno pripada li objekt nestalom Boeingu 777 Malaysia Airlinesa ili čak je li riječ o dijelu putničkog zrakoplova, piše Sky News.

Ranije pronađeni ostaci nalaze se u vojnoj bazi kod francuskog grada Toulousea, gdje se provodi analiza olupina.

Očekuje se i analiza pronađene putne torbe, koja se nalazi u francuskom Istraživačkom institutu Nacionalne žandarmerije u Pointoiseu. Stručnjaci pokušavaju utvrditi ima li na prtljazi tragova DNK, kako bi ih usporedili s uzorcima prikupljenima od obitelji stradalih, navodi NBC.

Pročitajte više