Mali Mislav je teško bolestan i treba vašu pomoć

MISLAV ANTOLOVIĆ iz Osijeka, koji će uskoro napuniti devet godina, teško je bolestan. Jedina mu je nada komplicirani operativni zahvat koji je potrebno izvesti u inozemstvu, a koji Mislavovi roditelji Ivana i Slaven ne mogu priuštiti, zbog čega su se ljudima dobre volje obratili za pomoć. Apel obitelji Antolović prenosimo u cijelosti.

Ovo je naš sin Mislav Antolović. Za mjesec i pol dana imat će 9 godina.

Godine 2007. dijagnosticirana mu je teška genetska bolest fankonijeva anemija koja uzrokuje prestanak rada koštane srži. Mislav je isprva primao transfuzije krvi, a onda je počeo koristiti lijek oxymetholone. Taj mu je lijek stimulirao rad koštane srži, ali je nakon 3 i pol godine izazvao adenom (dobroćudni tumor) na jetri. Zbog toga smo morali prekinuti s terapijom pa je Mislav opet postao ovisan o  transfuzijama krvi.

Za vrijeme bez lijeka adenom se povukao i opet smo se vratili na terapiju. Najnoviji UZV nalaz jetre pokazao je da Mislav opet ima adenom koji je sada velik 17 mm. Uz ove probleme s jetrom, problem je i to što će lijek koji pije s vremenom prestati djelovati. Naša je jedina nada presađivanje koštane srži koje bismo radili u Berlinu jer je fankonijeva anemija rijetka bolest i Mislav je trenutno u Hrvatskoj jedini bolesnik s tom teškom dijagnozom.

Kako nitko iz obitelji nije podudaran darovatelj koštane srži za Mislava, a nije pronađen ni nesrodni darovatelj, suprug i ja smo se odlučili za treće dijete čije bi matične stanice iz pupkovine liječnici upotrijebili za presađivanje koštane srži Mislavu.

Suprug i ja smo oboje nositelji recesivnog gena pa je velika vjerojatnost da nam i sljedeće dijete bude bolesno ako bude začeto prirodnim putem. Zbog toga smo se odlučili za umjetnu oplodnju koju možemo obaviti u Reproductive Genetics Instituteu u Chicagu. Tamo bismo začeli zdravo dijete koje bi spasilo Mislava. Samo za jedan takav postupak moramo skupiti 31.000 dolara.

Kako bismo skupili sredstva, 18.1.2012. godine gostovali smo u emisiji HRT-a "Misija zajedno". Na You tubeu postoji snimka priloga o Mislavu i našeg gostovanja u emisiji, a na Facebooku je osnovana grupa "Pomozimo Mislavu Antoloviću".

Brojevi računa za pomoć Mislavu:
Kunski račun: Ivana Antolović PBZ žrn 2340009-3102030023
Devizni račun: Slaven Antolović PBZ, SWIFT: PBZGHR2X;
IBAN: HR14  2340  0093  2124  5005  1
broj računa: 20190567983

Obitelj Antolović
Sandora Petöfija 151
31 000 Osijek
Tel. 031/377-336
Mob. 092/2536-383,  092/2423-724


Unaprijed hvala!
                                                                         
S poštovanjem,
                                                                                        
Ivana i Slaven Antolović

Pročitajte više