Mall of Split: Osuđeni šef Hypo banke predstavlja investitore, policija traga za Paurevićem

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Hypo Group Alpe Adria

NE SMIRUJE se napeta situacija na gradilištu trgovačkog centra Mall of Split. Štoviše, pretvorila se u pravo bojno polje.

Glavni izvođač radova Mucić&Co obustavili su radove prije nekoliko mjeseci i traže od investitora, tvrtke Mejaši prvi, višemilijunske zaostatke u plaćanju. Mejaši prvi u međuvremenu su kao glavnog izvođača u posao uveli Tromont, dosadašnjeg kooperanta, a obje strane angažirale su zaštitarske službe. Zaštitari Mucić&Co čuvaju gradilište, a danas rano ujutro došlo je i do fizičkog obračuna pa je stigla i interventna policija. 

Stanislav Mucić, direktor Mucić&Co potvrdio je Indexu da je njihovog zaštitara Vedrana Đipala, nekadašnjeg olimpijca u boksu, napao bivši specijalac Leo Paurević, a tvrdi i kako mu je zaprijetio likvidacijom. Đipalo je zatražio liječničku pomoć, a za Paurevićem cijeli dan traga splitska policija. 

Tilo Berlin tvrdi da predstavlja investitore

Mucić je protiv Mejaša i odgovornih osoba na čelu s direktorom Kristijanom Gelom još u ožujku podnio kaznenu prijavu, a dogovor nisu postigli do dana današnjeg. Mucić je Indexu otkrio da su prije 15-ak dana imali sastanak u hotelu Lav sa Tilom Berlinom, nedavno na 26 mjeseci zatvora osuđenim bivšim šefom Uprave Hypo banke, koja je na Mejašima 2008. godine kreditirala sredstva za kupovinu zemljišta od privatnih vlasnika.

Tilo Berlin predstavio se Muciću kao predstavnik investitora te ponudio prijedlog aneksa ugovora. Dao im je dva dana da odluče o njemu. Na kraju su ga odbili jer je bio nepovoljan. Berlin, kaže Mucić, nije pokazao nikakav dokument kojim bi potvrdio da uistinu predstavlja investitore, a njegovo ime nisu uspjeli naći ni među investitorima ovog posla u Splitu, koji je zapao u velike poteškoće.

Kristijan Gelo kazao nam je da o sastanku Mucića i Berlina, te uopće o njegovom pojavljivanju u Splitu u ime investitora, ne zna ništa.

Pročitajte više