Manolić o šefu HDZ-a: Tomislav Karamarko je radio za Udbu

Screenshot: YouTube

"DA JE Franjo Tuđman išao provoditi lustraciju, prvo bi se Tomislava Karamarka morao riješiti jer je Karamarko radio za Udbu krajem 80-tih. Dakle, radio je s onima koji su obrađivali Tuđmana u periodu kad je on bio u debeloj oporbi prema postojećoj vlasti", naglasio je u razgovoru za Nacional Josip Manolić.

Branio sam Karamarka sve ove godine


Naime, kako piše Nacional Manolić je uz Franju Tuđmana jedan od tvoraca suvremene hrvatske države, a uskoro će objaviti svoje dugo očekivane političke memoare. Tom je knjigom, kako je napisao u uvodu, želio otrgnuti od zaborava dio zbivanja, ali i ispričati svoju istinu, istinu kako ju je on doživio i ostaviti naraštajima koji dolaze memoarsku građu za daljnja istraživanja. Manolić je u razgovoru za Nacional naglasio da je svjestan težine svojih optužbi prema Karamarku, no da mu je čudno koga bi to i kako Karamarko lustrirao.

"Protiv Karamarka nemam nikakve osobne mržnje, ali morao sam reagirati zbog političkih gluposti koje izjavljuje i predlaže. Karamarko dobro zna da sam ga uvijek branio, ali u politici se preko nekih gluposti ne može prelaziti", rekao je Manolić za Novi list potvrđujući autentičnost razgovora za Nacional.

Karamarkova veza za Udbi i dalje je živa

"Zna se tko mu je bio veza u Udbi i još uvijek su živi ljudi koji to mogu potvrditi, uključujući i mene", rekao je Manolić o Karamarku te je objasnio i zašto je današnji šef HDZ-a pristao raditi za Udbu.

"Ucijenili su ga. Imao je neku vezu sa sitnim kriminalom, policija je došla do toga pa je on, kako se ne bi kompromitirao pred roditeljima i pred svojim prijateljima na fakultetu, prihvatio suradnju. A oni su mu zauzvrat zakamuflirali te sitne veze s kriminalcima", rekao je Manolić na Novi list.

HDZ za sada nije ništa komentirao.

Pročitajte više