Maras: S rušenjem Linića imam veze kao i s pronalaskom krapinskog pračovjeka

Foto: Hina

MINISTAR Maras i danas se osvrnuo na spominjani sukob s ministrom financija Slavkom Linićem i navode kako ga želi srušiti.

"Ponekad imamo drugačija stajališta, ali ne vidim u tome nikakav problem", rekao je Maras te demantirao da s nekim kolegama ministrima želi 'srušiti' Linića.

"To je kao da me povezujete s pronalaskom krapinskog pračovjeka, dakle imam s tim veze kao s pronalaskom krapinskog pračovjeka, to su besmislice. Ne mogu to komentirati jer ne želim dizati tiražu nekim novinama koje očito imaju svoje anonimne izvore i izmišljaju bajke", rekao je Maras.

Podržava inicijativu i da se političarima koji imaju udjele u privatnim poduzećima onemogući poslovanje s javnim institucijama, primjerice HBOR-om. "To ne smije biti stvar zakona već onog koji ulazi u politiku da se mora maknuti od biznisa", rekao je Maras.

Inače, danas je predstavljen novi program HAMAG Investa i Europskog investicijskog fonda za poduzetnike početnike. 'EU početnik' namijenjen je malim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji posluju do dvije godine, a maksimalno jamstvo iznosi 80 posto glavnice kredita. Od ovog se projekta očekuje podrška za oko 650 tvrtki u ostvarenju njihovih investicija, proširenju poslovanja i stvaranju novih radnih mjesta, rekao je Maras.

"Ovaj program će omogućiti da oni koji teško mogu doći do sredstava sad to mogu puno lakše. 'EU' početnik su tvrtke do 24 mjeseca, bez duže poslovne aktivnosti i 'track recorda' i teško u bankama dolaze do sredstava i mi ćemo im jamčiti za kredite. Dodatna sigurnost je da imamo partnera koji će davati pola jamstva od onoga što jamči HAMAG", kaže Maras.

Pročitajte više