Maras predstavio "Facebook za poduzetnike": Putem aplikacije moći će se pratiti i komentirati propisi

Ilustracija: Screenshot

MINISTARSTVO poduzetništva i obrta je danas predstavilo elektroničku aplikaciju kroz koju će poduzetnike uključiti u proces izrade novih ili izmjena postojećih zakona i propisa.

Putem ove aplikacije poduzetnici će moći pratiti zakonodavne promjene, iznositi svoje stavove i komentare te predlagati zakone s područja poduzetništva i obrta.

"Aplikacija će omogućiti interakciju između ministarstva i poduzetnika, unapređenje komunikacije, upoznavanje ministarstva s ključnim problemima u poslovanju poduzetnika, generiranje mogućnosti za njihovo smanjenje, a samim time i bolje zakone“ - istaknuo je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Cilj aplikacije je uključiti poslovne organizacije i poduzetnike u izradu propisa u njihovoj inicijalnoj fazi, prikupiti njihove stavove posebice u segmentu procjene ekonomskih učinaka propisa na njihovo poslovanje te ih uključiti pri donošenju propisa, navode iz Ministarstva.

Aplikacija je izrađena u sklopu projekta BIZimpact Iii dostupna je na linku.

Predstavljanje aplikacije održano je u sklopu Nacionalne konferencije o procjeni ekonomskih učinaka propisa na malo i srednje poduzetništvo.
 

Pročitajte više