Maria Anargyrou-Nikolić nova direktorica Coca-Cole Hrvatska

Foto: Coca Cola

FUNKCIJU glavne direktorice Coca-Cole HBC Hrvatska početkom kolovoza službeno je preuzela Maria Anargyrou-Nikolić. Na tome će mjestu biti zadužena za nadzor nad poslovanjem u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

"Zahvaljujući dragocjenomu stručnom usavršavanju u različitim gospodarskim granama, našoj će tvrtki doprinijeti bogatim iskustvom, predanošću i vještinama rukovođenja, a dolazi s mjesta direktorice Odjela za komercijalne poslove u Coca-Coli HBC Srbija i Crna Gora na kojemu je bila od 2013. Prije dolaska u Coca-Colu HBC Srbija i Crna Gora 2010. radila je na mjestu direktorice marketinga za područje Grčke i Balkana u tvrtki Nestle Ice Cream. U svojoj je karijeri osim toga radila ne vodećim radnim mjestima u području marketinga u nekoliko grčkih i međunarodnih tvrtki", navodi se u priopćenju Kompanije.

Maria Anargyrou-Nikolić rođena je u Grčkoj. Diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Piraeus u Grčkoj te završila MBA (opći poslijediplomski studij menadžmenta) na Atenskom laboratoriju poslovne administracije.

Za njezina je mandata Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora ostvarila rast bruto prihoda i rast u svim kategorijama proizvoda te učvrstila vodeće mjesto na tim tržištima.

"Iznimno mi je drago što sam dobila prigodu biti na mjestu glavne direktorice Coca-Cole HBC Hrvatska. Hrvatska je razvijeno tržište, zahtjevno i s mnoštvom izazova, no sigurna sam da ćemo svojom neprekidnom predanošću održivomu razvoju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe. Kao jedan od vodećih poslodavaca nastavit ćemo njegovati radno okruženje otvoreno svima, bez obzira na različitosti te postavljati i podizati standarde u području društveno odgovornoga i održivoga poslovanja i doprinositi društveno-gospodarskomu razvoju kao važan dionik hrvatskoga gospodarstva i društva“,  rekla je Maria Anargyrou-Nikolić povodoM preuzimanja dužnosti.

Pročitajte više