Marijana Puljak ostala bez dvije gradske vijećnice: Dragnić i Matošić napustile Inicijativu

Foto: Inicijativa za pametan grad i pametne ljude/Facebook

MARIJANA PULJAK i Inicijativa za pametan grad i pametne ljude doživjeli su težak udarac. Napustili su ih Daša Dragnić i Danira Matošić, koje i dalje ostaju u Gradskom vijeću Splita, ali bez obaveza prema Inicijativi.

Dragnić i Matošić već su duže vrijeme bile nezadovoljne, ali ne zna se točno s čim. Navodno im je glavni argument preveliki utjecaj Ivice Puljka, supruga Marijane Puljak. Članovi Inicijative nisu baš uvjereni da je to razlog jer Puljak je samo jedan od 11 članova Koordinacijskog odbora, koje je izbirala Skupština Inicijative. Pravi razlog vjerojatno je druge naravi.

Jalovi pregovori

Pregovori sa Dragnić i Matošić oko smirivanja situacije trajali su par mjeseci, a večeras su se njih dvije trebale pojaviti na Skupštini. Matošić je, međutim, poslala poruku da neće doći jer je priča o bijegu iz Inicijative danas osvanula u medijima, Dragnić se nije ni opravdala.

Malo je reći da su članovi Inicijative razočarani postupcima disidentica. Smatraju da bi bilo moralno da su vratile mandate ako su se već razišle sa Inicijativom. Mnogi su očekivali da bi večeras mogli od njih čuti i razlog odlaska. 

Nezgodan trenutak

Nezgodan je ovo trenutak za razbijanje Inicijative jer Puljak je imala ozbiljne ambicije za parlamentarne izbore. Odlazak Dragnić i Matošić najviše će svakako uveseliti splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara koji je i dosad muku mučio sa podrškom u Gradskom vijeću.

Kako je Kerum nedavno javno obznanio da ga više neće podržavati jer hvata zalet za zajednički izlazak sa HDZ-om na izbore za Sabor, Baldasaru očajnički trebaju ruke u Vijeću. Sva je prilika da će Dragnić i Matošić biti raspoložene za suradnju za razliku od Puljak koja se u potpunosti distancirala i ustrajno oponirala gradonačelniku, što ju je dovelo na vrh njegove "shit" liste. 

Baldasar je Puljak optužio za destrukciju, valjda sada vidjeti hoće li u bivšim članicama Inicijative naći vjerne saveznice, kao što je našao sigurnu i konzistentnu potporu kod nezavisnih vijećnika.

 

Pročitajte više