Markić poslala poruku SDP-ovcima: Znamo da ste izloženi pritiscima, da vam se prijeti otkazima

Screenshot i video: YouTube

INICIJATIVA U ime obitelji na YouTubeu objavila je snimku u kojoj Željka Markić poziva birače i članove SDP-a da 1. prosinca izađu na referendum i glasaju "za" ustavnu definiciju braka kao zajednice muškarca i žene.

Zadnjih dana inicijativi U ime obitelji se, tvrdi Markić, javlja sve više članova SDP-a i drugih stranaka Kukuriku koalicije. Markić kaže da im se ljudi ispričavaju jer ih sramote postupci i stavovi aktualne vlasti.

 


 

"Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima. Znamo da vam se nameće stranačko jednoumlje. Brak, zajednica žene i muškarca, osnovica je obitelji, a obitelj je temelj ovog društva. I vi ste dio ovog društva, i vi ste odgovorni za ovo društvo. Zato, ne dajte se zastrašiti. Odmaknite se od stranačke pripadnosti i glasujte po svojoj savjesti", poručuje Markić u snimci.

"Nedjelja 1. prosinca bit će festival demokracije. Rado bismo da i vi u njemu sudjelujete", riječi su kojima Markić završava svoje obraćanje.

Međutim, iako se inicijativa U ime obitelji poziva na "festival demokracije", na njihovoj YouTube stranici nije dozvoljeno komentiranje videa u kojima Markić apelira SDP-ovce da podrže homofobno referendumsko izjašnjavanje.

Pročitajte više