Matador kojem je bik u listopadu rogom probio čeljust i iskopao oko ovaj se vikend vraća u koridu

ŠPANJOLSKI matador koji je izgubio oko i sposobnost žvakanja nakon što mu je čeljust i lice rogom probio razjareni bik vraća se u arenu.

S povezom preko lijevog oka Juan Hose Padilla svoj će službeni comeback ni šest mjeseci nakon nesreće imati ovaj vikend u španjolskoj Olivenzi, i to na opći šok svojih obožavatelja i mnogih drugih matadora, piše NY Daily News.

Spotaknuo se u pijesku a bik mu se brzo osvetio za probadanja kopljima

Pokazavši veliki ožiljak na licu Padilla je za New York times rekao kako će mu nedjelja nakon nekoliko vrlo teških mjeseci biti ostvarenje sna, te je dodao kako je svjestan da nitko nije mislio da će se vratiti svom poslu.

Poznat i kao "Pirat", Padilla je punio svjetske naslove u listopadu prošle godine kada se YouTubeom proširila snimka na kojoj se vidi kako ga je bik rogom probio u lice. Do stravičnog incidenta na koridi u Zaragozi došlo je kada se Juan Jose spotaknuo na pijesku i pao, nakon čega mu se bik brzo osvetio za probadanje kopljima te mu čeljust i lice probio rogom, koji je izašao kroz Juan Joseovu lijevu očnu šupljinu.

Nakon nesreće operirali su ga pet sati

Nakon ozljede Padilla je hodao arenom držeći se za lice iz kojeg je šikljala krv i vikao "Ne vidim, ne vidim". Nakon hitnog primitka u bolnicu liječnici su ispočetka mislili kako matador neće preživjeti zadobivene ozljede, no nakon petosatne operacije medicinsko je osoblje ipak uspjelo sanirati štetu nastalu na oku, kosti, mišićima i živcima lica.

Prošlogodišnji incident ponovno je u Španjolskoj pokrenuo rasprave o tome da li bi borba s bikovima, koju mnogi smatraju barbarskim sportom, dok je drugi veličaju kao iskaz prave hrabrosti, trebala biti zakonom dozvoljena.

"Oduvijek sam bio osoba koja prihvaća rizike svoje profesije, ali i nagrade koje s njom dolaze"

Katalonija je uvela zabranu koride, a bivši španjolski premijer Jose Luis Rodriguez, čiji mandat je istekao prošle godine, uvelike se zalagao za zaštitu te tradicije.

Kako navodi Times, Padillini roditelji protive se njegovu povratku u pješčanu arenu, dok ga u toj odluci čvrsto podržavaju supruga i dvoje djece. Sam matador zaključio je kako je oduvijek bio osoba koja prihvaća rizike svoje profesije, kao i nagrade koje uz nju idu.

Pročitajte više