Matić: Mogli smo Kotromanović i ja doći u uniformama s još više odličja

Foto: HIna

"ONO ŠTO je danas izneseno nije razlog za postavljanje šatora i za ovo na Markovom trgu. Sve ovo što su rekli danas je rješivo.", komentirao je ministar Matić nakon razgovora dodajući da su i on i Kotromanović mogli doći u uniformama s još više odlikovanja te da nakon mandata s njima neće imati nikakvog posla. "Žao m je što nismo dogovorili dress code", dodao je.

"Iznijeli su pojedinačne slučajeve koji se mogu riješiti. Kad ima problema, znaju da sam ovdje, svih ovih sedam mjeseci vrata ministarstva su bila i jesu otvorena. Prema njima, ja sam kriv i za pretvorbu.", rekao je Matić. Dodao je da svatko ima pravo prosvjedovati u granicama zakona. "Oni su iznosili dojmove, ja činjenice", kazao je i izrazio nadu da više neće dobivati prijetnje koje su mu opet počele pristizati.

Novi sastanak idući ponedjeljak

"Ovo što su oni danas iznijeli na sastanku nije bio razlog za prosvjed u Savskoj, a pogotovo ne za prosvjed na Markovom trgu. Ali u ponedjeljak nastavljamo s razgovorima, dogovorili smo sastanak u Ministarstvu branitelja, jer tamo se rješavaju problemi branitelja", kazao je Matić.

Dodao je da su svih problemi ratnih veterana rješivi, te istaknuo da mu je bilo žao slušati to što govore. No, napominje da mu nije jasno zbog čega veterani za sve svoje probleme krive resornog ministra.

"Uvijek je Fred kriv, Fred je maltene kriv i za pretvorbu i privatizaciju", izjavio je Matić, te još jednom naglasio da se nakon isteka mandata oprašta od politike, jer više ne želi imati nikakva posla s braniteljskom populacijom.

 
 
 
 

Pročitajte više