Medijska kultura za najmlađe: U vinkovačkom Centru znanja otvorena izložba dječjih stripova

Foto: FAH

U VINKOVAČKOM Centru znanja u srijedu navečer otvorena je izložba dječjih stripova nastalih na strip radionicama "EDIT-Comics" koji je Udruga ljubitelja filma "RARE" Vinkovci, tijekom godine održala s učenicima viših razreda nekoliko osnovnih škola u Vinkovcima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Zaboku, Varaždinu i Čakovcu.

Pod vodstvom strip crtača Nenada Barinića iz Udruge "StripOs" Osijek, u dvodnevnim radionicama polaznici su saznali o nastanku stripa, pripremi, te su i sudjelovali u izradi koja je za temu imala lokalnu povijesnu baštinu.

"Kao strip crtač i ilustrator pred sobom sam imao izazovan zadatak, kako kroz četverosatne radionice osnovnoškolcima predočiti svijet stripa. Za tu sam priliku osmislio orginalan pristup crtanja stripa za više polaznika po svom idejnom projektu " Škola stripa kroz radionicu stripa", rekao je Nenad Barinić dodajući kako se crtalo - od skiciranja olovkom do tuširanja te komponiranja teksta i strip oblačića.

Po riječima voditelja projekta "EDIT-Comics" Tonija Šarića strip je važan dio aspekta medijske kulture, te raduje činjenica da su polaznici iskazali izniman interes za strip i tehnike crtanja.

Na izložbi, koju posjetitelji u Centru znanja mogu pogledati do kraja studenoga predstavljen je i strip-album sa svim radovima, fotografijama i informacijama o projektu, te prikazana kratka dokumentarna reportaža o projektu.

Pročitajte više