Microsoft potvrdio: Satya Nadella prvi je CEO kompanije koji nije iz SAD-a!

Screenshot: Youtube

KAKO je već ranije pisano, Microsoft je za svog novog izvršnog direktora izabrao Satyja Nadellu, dosadašnjeg izvršnog potpredsjednika, objavio je Microsoft u svom priopćenju.

Osim njegovog imenovanja i Bill Gates je dobio novu titulu, više nije šef odbora već tehnološki savjetnik. Gatesa će zamijeniti John Thompson.

Dosadašnji šef Microsofta, Steve Ballmer u kolovozu odlazi u mirovinu, Nadella je tek treći CEO u 39-godišnjoj povijesti kompanije.

Nadella je u prvom intervju nakon imenovanja rekao da se osjetio počašćeno i uzbuđeno kada je saznao da će biti novi CEO kompanije. Planira maknuti sve prepreke koje stopiraju inovacije, ali i potaknuti zaposlenike da nađu veći smisao na svom poslu gdje provode puno vremena.



47-godišnji Nadella je u Microsoft stigao 1992. godine i radio je na brojnim izvršnim pozicijama te dosad nije vodio nijednu kompaniju.

Očekuje se da Nadella prati brze promjene u tehnologije, a on za početak planira poboljšati korisničko sučelje i administrativni dio aplikacija.

Zanimljivo je da je Nadella prvi izvršni direktor Microsofta koji je rođen izvan SAD-a. O je rođen u Indiji te se nakon studija preselio se u SAD. Tamo je studirao informatiku na sveučilištu u Wisconsinu i završio master na sveučilištu u Chicagu.

Imenovanje Nadelle novim izvršnim direktorom Microsofta pozdravio je i sam Bill Gates.

Pročitajte više