Mihanović: Kosor mi je poručila da se suzdržim od izjava jer će se u protivnom "pozabaviti sa mnom"

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NA SUĐENJU za aferu Fimi media svjedoči nekadašnji član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović, koji je prvi javno progovorio o izvlačenju novca preko Fimi medije.

Mihanović je na početku svog svjedočenja govorio sastanku u Banskim dvorima u travnju 2007. godine na kojem je tvrdi, bivši premijer Ivo Sanader direktorima državnih i javnih poduzeća poručio da je riječ o izbornoj godini i da moraju pomoći stranci suradnjom s Fimi medijom.

"Dao nam je uputu da će nas zvati gospodin Mladen Barišić. On je rekao, evo, moj je zahtjev da se vi javite i odazovete na poziv gospodinu Barišiću. On će vas zvati ovih dana i dat će vam daljnje upute o onome što mi očekujemo od vas. I tada je dopunio s pitanjem Mladene, kako se zove ona firma. Gospodin Barišić je rekao Fimi medija, a premijer je pogrešno ponovio Fima", rekao je Mihanović.

Dodao je da se ubrzo čuo s vlasnicom Fimi medije Nevenkom Jurak te joj rekao da s njezinom firmom ne mogu surađivati izravnom nagodbom nego da se mora raspisati javni natječaj.

Posvjedočio je i da je jednom prilikom slučajno u središnjici stranke sreo tadašnjeg premijera i želio je s njim razgovarati, no on ga je, kaže uputio Mariju Zuboviću poručivši da nema vremena. Zubović mu je na tvrdnje da će ih policija pritvoriti za četiri godine rekao da napravi po savjesti.

Upitan od Sanaderove odvjetnice Jadranke Sloković zašto o sastanku s tadašnjim premijerom na kojem se kaže, požalio na pritiske Mladena Barišića da surađuje s Fimi medijom, nije govorio pred USKOK-ovim istražiteljima, već je to tek danas spomenuo, Mihanović je rekao da mu je upravo ona prilikom jednog susreta na Cvjetnom trgu ove godine preporučila da suzi iskaz. Iziritiran tom preporukom, odlučio je kaže, proširiti svoj iskaz.

Odvjetnica Sloković poručila je da to nikada nije rekla Mihanoviću i da je riječ o notornoj laži.

Pročitajte više