Mikleušević Pavić podnijela ostavku, Novokmet novi urednik Informativnog programa HRT-a

Screenshot: HRT

SANJA MIKLEUŠEVIĆ PAVIĆ podnijela je ostavku na mjesto v.d. urednice Informativnog programa Hrvatske televizije. Mikleušević Pavić u razgovoru za Index potvrdila je da je podnijela ostavku, ali nije željela ulaziti u razloge zbog kojih je to učinila.

"To bi trebalo pitati Deana Šošu (v.d. glavnog urednika HTV-a, op.a.), on će vam to najbolje obrazložiti", rekla je Mikleušević Pavić za Index.

"V.d. urednica Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić podnijela je ostavku na mjesto v.d. urednice IP-a HTV-a. Novim vršiteljem dužnosti Informativnog programa HTV-a imenovan je Domagoj Novokmet", priopćila je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

Ostavka zbog HRT-a 4

O razlozima ostavke koju je podnijela Mikleušević Pavić s Prisavlja se ne žele oglasiti. Međutim, neslužbeno doznajemo da je v.d. urednica informative već duže bila nezadovoljna načinom rada u HRT-ovoj informativnoj reakciji, a posebno uvođenjem četvrtog programa.

Upravo je lansiranje HRT-a 4, čini se, bilo kap koja je za Mikleušević Pavić prelila čašu. Kako doznajemo s Prisavlja, u Informativnom programu postoji skupina novinara koja se od samog početka protivi uvođenju četvrtog programa, specijaliziranog za informativni sadržaj, jer smatraju da se u trenutnim okolnostima takav kanal ne može adekvatno servisirati.

Pokušali smo saznati i zbog čega nas je Mikleušević Pavić uputila da odgovore o njenoj ostavci potražimo kod Šoše. Naši izvori s Prisavlja tvrde da između Mikleušević Pavić i Šoše već duže postoje tenzije, ali nije im poznat nikakav konkretan "okršaj" novijeg datuma. Šoša nam se na telefon nije javio.

Pročitajte više