Milanović: Grozno je ono što vidimo, ne možemo još potvrditi ništa

Foto: FAH

HRVATSKI premijer Zoran Milanović rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da ne može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da je Tomislav Salopek ubijen, ali da cijela situacija ne izgleda dobro i da strahuje da se to dogodilo.

"Nažalost moramo prekinuti tišinu. Moja dužnost je da hrvatskoj javnosti kažem da ne možemo sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da je to istina, ne znam hoćemo li i moći idućih dana, ali ono što smo vidjeli ne izgleda dobro. Izgleda grozno", rekao je Milanović i pozvao ljude da tim prizorima ne izlažu djecu i da to ne dijele.

Premijer je naglasio da obitelji Salopek vlada stoji potpuno na raspolaganju, "što god im treba".

Rekao je i da vlada u suradnji s drugim parterskim agencijama i službama "neće prestati tražiti, kopati.. dokle god postoji tračak nade".

"Bojim se da se hrvatskom građaninu dogodilo ono što se događa drugim državljanima. Muž, otac, hranitelj obitelji, išao je zaraditi..."

"Mi moramo u Hrvatskoj nastaviti živjeti normalno. Ovo je pokušaj nekih ljudi da razbiju naš način života. Kada nas to preuzme, neće biti dobro.", odgovorio je Milanović na pitanje hoće li Hrvatska podići stupanj sigurnosti.

"Hrvatska neće sudjelovati u borbenim akcijama protiv tzv. Islamske države.", rekao je te novinarima potvrdio da se već danas pokušala potvrditi autentičnost fotografije".

Pročitajte više