Milanović: Nikad se ne zna, u tome i je čar izbora!

Foto: Neja Markičević (Cropix)

PREDSJEDNICI države, Vlade i Sabora Ivo Josipović, Zoran Milanović i Josip Leko jutros su obavili svoju građansku dužnost. U 9 sati na biralište je došao premijer Zoran Milanović. Nakon glasovanja ocijenio je da izlaznost u prvom krugu i nije bila tako loša kako se očekivalo.

"Bit će zadovoljstva i sreće, bit će razočaranja, teško ih je strpati u jedan paket i zapakirati. Puno ljudi, puno stranaka, puno nezavisnih kandidata... Prvi krug je poslao određene poruke s kojima možemo biti i zadovoljni i nezadovoljni, a sad ćemo vidjeti. Nikad se ne zna, u tome i je čar izbora", rekao je Milanović.
 
Glasovao je i šef Sabora Josip Leko. On kaže da je najvažnije da na lokalne, ali i druge izbore, građani iziđu i glasuju. Izrazio je nadu da će građani na birališta u što većem broju. Tako građani bar malo kreiraju, ali sasvim sigurno utječu na svoju budućnost, poručio je Leko.
 
Nije zadovoljan izlaznošću na izbore, ali jest zadovoljan predizbornom kampanjom koja je, rekao je, pokazala da se u našoj zemlji poštuje visoka razina demokratskih standarda.
 
Glasovao je i šef države Ivo Josipović. On očekuje izlasnost kao i u prvom krugu. Naglasio je da je važno da budu izabrani lokalni čelnici kako bi i lokalna samouprava što prije mogla pomoći u podizanju kvalitete života.

Pročitajte više