Milanović: Željezara Sisak nije mrtva

PREMIJER Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić komentirali su razvoj situacije u Željezari Sisak.

"Borili smo se za ukidanje nameta što je i učinjeno. Željezara Sisak nije mrtva. Nužno je zadržati tehnološke sustave", poručio je Milanović dok se Čačić dotaknuo i budućnosti Rafinerije.

"Govorili smo ozbiljno"

"Mi smo se sa svoje strane borili da se ukinu nerazumni nameti. Oni će biti tijekom ovog mjeseca, takva su očekivanja, ukinuti i to će biti objavljeno u Službenom vlasniku Europske unije, a na investitoru je da počne proizvoditi odmah. Može bez carina ili za godinu dana uz dodatna ulaganja. Dakle, kada smo govorili da Željezara nije mrtva, govorilo smo ozbiljno", rekao je Milanović, a Čačić je dodao:


"Vidjeli ste i samo da je Željezara kao proizvodnja ponovo tu i ići će s nekim novim proizvodnjama. Država pomaže i pomoći će da stvori uvjete za to. Ide i novi Zakon o poticanju ulaganja. Dakle, bit će mogućnosti za neke tehnološki nove proizvode jer željezare se inače ne mogu koristiti poticajima. Što se tiče Rafinerije, još jednom mogu potvrditi da će ona opstati i da će funkcionirati na razini kapaciteta koji su dogovoreni u trenutku kada je MOL ulazio kao strateški partner", izjavio je Čačić.

U Segestici će se otvoriti 40 radnih mjesta

Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas su posjetili i sisačku tvornicu Segestica koja je ponovo počela s radom.

Nakon šest mjeseci premijer Zoran Milanović i ministar gospodarstva Radimir Čačić ponovo su došli u Sisak i to iz dobrog razloga. Naime, Segestica je nakon skoro dvije godine koliko je bila bez vlasnika dobila novog vlasnika, a to je Badel.

Pokrenuta je proizvodnja, a dobra vijest u svemu tome je što je na posao vraćeno 40 radnika. Počelo se s proizvodnjom, a najavljeno je da će se na posao vratiti još 30 radnika.

Pročitajte više