Milanović na BBC-u branio oporbenu desnicu: Nisu to ekstremni nacionalisti!

Foto: bbc.com

"NISU oni ekstremni. Oni ne pozivaju izravno na mržnju. U našem okruženju vidimo puno gore od toga", rekao je premijer Zoran Milanović na BBC-u upitan o snažnom utjecaju desnice koja raspiruje nacionalnu mržnju. Naime, Milanović je bio gost u BBC-jevoj emisiji 'Hard Talk', a povod razgovoru bio je ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja ove godine. Za nas Hrvate možda je najzanimljiviji dio bio upravo onaj kada je Milanović zapravo branio HDZ. 

Britanskog voditelja posebno je zanimao upravo taj moment "nacionalne mržnje" pa je u tom smislu tražio i komentar od Milanovića o povicima s tribina na sportskim natjecanjima te mišljenja običnih Hrvata koji se mogu čuti. Za voditelja to je bio dokaz da ekstremni nacionalizam zaista postoji kao problem u Hrvatskoj.
 
"Nije to u Hrvatskoj naročiti problem!", ustrajao je Milanović koji se opet vratio na desničarsku oporbu. 
 
"To nije politički problem. Postoje primjedbe na rad oporbe i njihove političke postupke kao i podmetanja. Oni nemaju problem s pozivanjem na niske strasti , ali oni nisu ekstremni nacionalisti", rekao je Milanović dodajući da su upravo povici s tribina razlog zašto on ne ide na nogometne utakmice. 
 
Milanović je odgovarao na pitanje o odnosima Srbije i Hrvatske kazavši kako su odnosi trenutno komplicirani, ali da nisu nerješivi. 

Pročitajte više