Milanović se u Berlinu sastaje s političarem koji je prvi pokrenuo lavinu kritika na račun spremnosti Hrvatske za EU

PREMIJER Zoran Milanović ponovo putuje u Berlin. Ovoga puta neće se sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel već s Norbertom Lammertom, političarem koji je prvi pokrenuo lavinu kritika na račun spremnosti Hrvatske za EU.

Nakon što se prošli mjesec sastao s kancelarkom Merkel koja je pohvalila hrvatske napore na putu prema Europskoj uniji, iz Njemačke su nedavno stigle kritike na račun spremnosti za članstvo koje je započeo predsjednik Bundestaga Lammert.

Kritike je djelomično ublažila inoministrica Vesna Pusić, a s njim će, vjerojatno s istom namjerom, za stol sjesti i premijer Milanović. "Mi ćemo svoj posao raditi do kraja, a svi oni kojima je hrvatski interes na prvom mjestu, hrvatski konkretan i materijalni interes, a to je ulazak u Europsku uniju, ja ih pozivam da se ponašaju tako, ako neće ne moraju, ali neka bar ne rade štetu", kaže Milanović.

Premijer će u Berlinu sudjelovati i na proslavi 60 godina Odbora njemačkog gospodarstva za suradnju sa zemljama istočne Europe. Susrest će se s predstavnicima njemačkih socijalista i njihovim kandidatom za kancelara na izborima 2013. godine Peerom Steinbrückom.

Pročitajte više