Milanović više ne želi pričati o šatorašima: Usta su mi suha, ali nije srce

Foto: FAH

"JUTROS sam dosta govorio. Usta su mi suha, ali nije srce", riječi su kojima se Zoran Milanović osvrnuo na jutrošnji sastanak u Vladi s predstavnicima šatoraša.

Milanović je nakon sastanka došao u Čavle a Grobnišćini, i to kako bi otvorio novi dječji vrtić. Radi se o investiciji teškoj 15 milijuna kuna, u kojoj je Vlada RH sudjelovala sa 6,6 milijuna kuna.

"Vlada je samo vratila ono što smo uzeli kroz poreze i namete", rekao je Milanović na otvaranju vrtića koji može primiti 200 djece.

Načelnik Općine Čavle Željko Lambaša kazao je da su se odlučili na gradnju novog vrtića nakon što je tijekom duljeg razdoblja sve više djece ostajalo neupisano u dječji vrtić, a postojeći vrtićki prostori su bili dovoljni tek za stotinjak djece. Gradnja se pripremala nekoliko godina pa je, kad je krenula krajem 2013. mogla biti dovršena bez zastoja do ožujka ove godine. Izvoditelj radova bila je zajednica ponuditelja predvođena tvrtkom Lavčević.

Premijer Zoran Milanović obratio se okupljenima s "Grobnišćice i Grobničani", dodajući da "ovo mogu samo Hrvati izgovoriti i to ne svi".

Milanović je rekao da Vlada na daje novac za izgradnju ovakvih objekata, nego da vraća ono što je uzela kroz razne oblike poreza i nameta."Hrvatska je previše centralizirana, o tome razmišljamo te ćemo morati poraditi da se to promijeni", rekao je premijer.

Kazao je da je pri obilasku nekih krajeva Hrvatske, poput Dalmatinske zagore gdje je bio rat, često vidio kvalitetne i novije školske zgrade u kojima nema djece. Ako su iz tih krajeva došli ovdje, došli su tamo gdje mogu raditi i živjeti te smjestiti djecu u ovakve objekte socijalne infrastrukture visoke kvalitete, kazao je Milanović. Želimo takve objekte imati u svim općinama, i u onim mnogo siromašnijim od Čavala, a potom omogućiti da i one budu na razini Čavala, rekao je.

Završavajući pozdravni govor, Milanović je poručio mještanima da ispune vrtićku zgradu te zaključio: "Dosta sam jutros govorio, usta su mi suha, ali ne i srce", aludirajući na razgovor s predstavnicima branitelja- prosvjednika.

   
 

Pročitajte više