Milanović zamjerio Holy prijavu protiv Zmajlovića, a zaboravio da je SDP prijavio bivšu HDZ-ovu ministricu

Foto: FaH

"KAD POLITIČKE stranke počnu podnositi kaznene prijave, to je njihov kraj. SDP to nikad nije napravio", rekao je danas šef SDP-a Zoran Milanović gostujući u emisiji Javna stvar govoreći o slučaju ministra Mihaela Zmajlovića.

Naime, stranka ORaH koju vodi bivša članica SDP-a Mirela Holy podnijela je kaznenu prijavu protiv tri prijavljenika iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom radi kaznenih djela prijevare, prijevare u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti. Prijave su vezane za Ugovore o zakupu i podzakupu prostora s tvrtkom Europolis Zagrebtower.

SDP u doba Milanovića prijavio ministricu


No iako Milanovićeva prijetnja odnosno izjava zvuči efektno, kada govori da SDP nije nikoga prijavio, to nije istina jer je SDP DORH-u prijavio upravo ministricu zaštite okoliša i to iz redova HDZ-a. 

SDP je 2008. godine, dok je šef bio Zoran Milanović, Državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv ministrice zaštite okoliša Marine Matulović-Dropulić i njezinih suradnika u Ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša. Prijava je bila vezana uz propuste u postupku sanacije azbestnog otpada u tvornici Salonit u Vranjicu.

U ime SDP-a prijavu su podnijeli tadašnja članica Mirela Holy i Daniel Mondekar.  

Pročitajte više