Milanovićev prijatelj Petrović: Ono što je Linić rekao, najviše govori o njemu samome

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Nadzornog odbora Ine Siniša Petrović izjavio je za Hinu, u povodu današnjeg istupa Slavka Linića, kako ono što netko kaže, ponajviše govori o njemu samome.

"Ono što netko kaže, ponajviše govori o njemu samome", tek je kratki komentar Petrovića, koji nije želio detaljnije govoriti o dijelu Linićeve konferencije za novinare tijekom kojeg je ustvrdio da je premijer Zoran Milanović podlegao Petrovićevim pritiscima da ga smijeni.

Linić je uz ostalo rekao kako je Ina jedan od razloga njegove smjene i kako je vrlo brzo došao u sukob s premijerom zbog nezadovoljstva radom predsjednika Nadzornog odbora Ine Siniše Petrovića, kako je rekao, inače velikog prijatelja premijera Milanovića.

Petroviću je Linić zamjerio smjenu članice Nadzornog odbora iz redova radnika i prekid komunikacije s članovima Uprave Ine koji su predstavljali Vladu.

Također ga je optužio da nije provodio politiku Vlade u Ini, politiku ulaganja u bušotine, u obje rafinerije, politiku da Ina bude regionalno relevantna kompanija koja ulaže u istraživanje i rafinerije, a ne samo trgovac derivatima.

"Takvu politiku Siniša Petrović nije provodio", ustvrdio je Linić dodajući da mu je premijer zabranio da govori o Ini, jer će on (Milanović) odlučio preuzeti stvar u svoje ruke.

Ustvrdio je i da sukob počinje početkom ove godine, nakon što je utvrđeno da Ina za 2009. godinu nije platila 230 milijuna kuna poreza i kad su počeli napori za njegovu naplatu.

"To izaziva izljev bijesa Siniše Petrovića koji optužuje ministra financija da šteti Ini", kazao je Linić dodajući i da je ubrzao porezni nadzor nad 2010., 2011. i 2012. godinom.

Petrović je pritiskao premijera da ga smjeni, ustvrdio je Linić, dodajući da premijer nije tražio odgovornost u Ini i odgovornost Petrovića za Inino neplaćanje poreza.

Pročitajte više