Milinović brzo uskočio u Karamarkov tabor: SDP-u će se tresti koljena

TOMISLAV KARAMARKO je odmah po preuzimanju vodstva HDZ-a najavio stvaranje "Vlade iz sjene". Na današnjoj sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a učinjeni su prvi koraci u tom smjeru, potvrdio je Darko Milinović.

"Imali smo konstruktivnu raspravu oko formiranja odbora po pojedinim sektorima i idemo u konsolidaciju i jačanje stranke", rekao je Milinović. Novinari su bivšeg ministra zdravstva pitali hoće li on biti zadužen za "svoj" sektor u Karamarkovoj "Vladi iz sjene".

"Nije bilo govora o imenima"

"Nije bilo govora o tome. Nije bilo govora o imenima", odgovorio je Milinović koji je očigledno vrlo brzo ušao u tim Tomislava Karamarka iako je bio njegov protukandidat na izborima za predsjednika HDZ-a, a tada su padale i neke teže riječi. No, to je, kako stvari stoje, sada stvar prošlosti, a Milinović će se i dalje truditi za očuvanje statusa u vrhu stranke.


"Karamarko je legalno izabran predsjednik stranke. Ja ću učiniti sve kao i u bivšem sazivu predsjedništva stranke. Dakle, idem u svoju bazu, idem u svoju izbornu jedinicu, idem u svoj županijski odbor i želim se takmičiti s ostalim kolegama da ću imati najbolji rezultat na idućim lokalnim izborima. Na takav način stranka treba funkcionirati i ako tako bude funkcionirala, SDP-u će se polako tresti koljena vrlo brzo", zaključio je Milinović.

HDZ će skrbiti za interese Hrvata u BiH

Razgovarali su o političkoj situaciji u BiH, a posebno su se osvrnuli na položaj Hrvata u BiH. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko naglasio je kako će HDZ i dalje davati punu potporu europskom putu BiH, te skrbiti o interesima Hrvata u Bosni i Hercegovini. Dodao je kako će Hrvatska i dalje snažno podupirati BiH na njezinom euroatlantskom putu te jačati poziciju hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik HDZ-a 1990 izrazio je nadu da će i dalje jačati zajednička suradnja kroz djelovanje dviju sestrinskih stranaka stranaka u okviru Europske pučke stranke. Naglasio je i važnost stabilnosti u ovom dijelu Europe, a u čemu je važna i stabilnost BiH.

Pročitajte više