Miljenić o nadzoru mjera za Bandića: Sud izriče mjeru koja se može provesti

Foto: Hina

MINISTAR pravosuđa Orsat Miljenić rekao je da je pitanje za sud tko je zadužen za nadziranje gradonačelnika Milana Bandića vezano uz obnašanje dužnosti, ali i izrazio uvjerenje da je sud izrekao upravo onu mjeru kojom će nadomjestiti istražni zatvor i koja se može provesti.

"To je pitanje koje trebate postaviti sudu", odgovorio je Miljenić novinarima u Hrvatskom saboru i dodao da kad se jednom odredi istražni zatvor onda sud određuje hoće li to zamijeniti mjerama opreza.

"Sud mora biti zadovoljen i zadovoljan da će neka mjera biti učinkovita i da će se njome postići ono što bi se inače istražnim zatvorom. Ako je sud zadovoljan mjerom opreza, zabranom obavljanja poziva ili jamstvom da netko neće utjecati na svjedoke - to je stvar suda", naglasio je.


Sud, naveo je Miljenić, izriče onu mjeru koja se može provesti. Inače je besmislena. Tako da su sva pitanja - što i kako- isključivo stvar suda.

"Siguran sam da su vodili o tome računa i da su izrekli upravo onu mjeru kojom će nadomjestiti pitanje istražnog zatvora", zaključio je ministar pravosuđa.

Pročitajte više