Miljenko Žaja Krojf šokirao policiju: Sam se pojavio na Županijskom sudu u Zagrebu

MILJENKO ŽAJA KROJF, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica zbog pokušaja ubojstva, pojavio se u ponedjeljak pred Županijskim sudom u Zagrebu u pratnji svog odvjetnika Velimira Došena.

Nije sasvim jasno kako je lice s međunarodne tjeralice uspjelo prijeći državnu granicu i neopaženo ući i Hrvatsku. Sudac je povukao tjeralicu, a Krojf se za tri tjedna mora javiti na izdržavanje kazne.

"Moj je branjenik pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, a glavninu kazne je već izdržao. Ostalo mu je još šest mjeseci kazne, ali moj odvjetnički tim tražit će odgodu izdržavanja kazne, ali i obnovu suđenja, budući da je mom klijentu presuda donesena u odsutnosti", potvrdio nam je odvjetnik Došen.

U Hrvatsku došao na liječenje, odvjetniku nije otkrio detalje

Krojf se u Hrvatsku vratio kako bi mogao nastaviti liječenje, budući da u Mostaru više nije mogao dobiti sve potrebne uputnice. Njegov je odvjetnik istaknuo kako će se, upravo zbog Krojfovog teškog zdravstvenog stanja, boriti da se presuda poništi.

Nakon što se javio sudu, zajedno s odvjetnikom se uputio u prvu policijsku postaju u Zagrebu.

U odsutnosti mu se sudilo za krađu automobila te je osuđen na tri godine zatvora, a sudilo mu se i zbog poticanja na ubojstvo Nike Mioča prije 20 godina. U tom je slučaju nepravomoćno oslobođen.

Pročitajte više