Milošević: Milanović kao da je pao s Marsa i konstatirao da je nezaposlenost elementarna nepogoda

Foto: Hina

"SVAKA priča o devalvaciji kune je smiješna i neozbiljna, nitko iz HDZ-a to nikad nije rekao", istaknuo je na konferenciji za novinare HDZ-ov Ivan Šuker koji je demantirao i navode da je na HDZ-ovom stranačkom skupu početkom tjedna taj model predložio šef minhenskog instituta Hans Werner Sinn, koji s HDZ-om priprema gospodarski program.

"U trenucima kada smo svi sjedni koliko je Hrvatska visoko zadužena, visoka zaduženost hrvatskih građana, visoka zaduženost hrvatskog gospodarstva. Govoriti o bilo kakvom modelu slabljenja kune je po meni suludo, neozbiljno pa čak i vrlo opasno", rekao je Šuker.

Šuker ponavlja kako su za gospodarstvo važne strukturne reforme za koje aktualna Vlada u tri godine nije pokazala spremnost. HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević ustvrdio je kako Vlada podmetanjem pokušava prikriti tri godine nerada koji je rezultirao povijesnom nezaposlenošću, a broj umirovljenika gotovo se izjednačio s brojem zaposlenih.

Šuker: Ne postoji stabilnost makroekonomskih pokazatelja

"I nakon tri godine da gospodin Milanović, kao da je pao s Marsa, konstatira da je nezaposlenost elementarna nepogoda, može svatko od nas pomisliti da je on i njegova Vlada elementarna nepogoda koja proteklih nekoliko godina nije učinila za nacionalnu ekonomiju, nije iskoristila sav potencijal ulaska u Europsku uniju", rekao je Domagoj Ivan Milošević.

S obzirom na najnovije podatke o padu industrijske proizvodnje Šuker je prokomentirao kako u Hrvatskoj ne postoji stabilnost makroekonomskih pokazatelja pa stoga nema ni stabilnosti gospodarstva. "Zato nam ti pokazatelji stalno variraju. Jedino što je u Hrvatskoj konstanta je pad zaposlenosti", zaključuje Šuker.

Pročitajte više