Ministar Crnoja nije ni zatražio građevinsku dozvolu

Foto: FaH

"MIJO CRNOJA nije tražio dozvole za gradnju obiteljske kuće na adresi Gradna85G!", potvrdio je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak za HRT. Naime, ta tvrdnja u suprotnosti je s ranijom izjavom ministra Crnoje koji je rekao kako od gradnje kuće nije odustao kao i da je u fazi ishođenja dokumentacije za građevinsku dozvolu.

"Preselio sam da bi ishodio dozvole za gradnju obiteljske kuće", rekao je Crnoja, no prema dostupnoj dokumentaciji i izjavi gradonačelnika Samobora to ne može biti istina. Crnoja je, prenosi HRT, od Grada Samobora 2011. zatražio samo dodjelu zemljišta i Uvjerenje o uvjetima uređenja prostora za izgradnju obiteljske kuće, na što mu je odgovoreno kako se parcela nalazi u građevinskom području.

Ta obavijest ne znači i potvrdu prava izvođenje bilo kakvih radova na predmetnoj nekretnini. Nakon toga Crnoja nije imao više nikakav zahtjev prema gradskim vlastima, niti je zatražio bilo kakve dozvole.

"Zaista sam tamo prijavljen zbog administracije koja je potrebna da se lakše dođe do papira, da sredim građevinsku dozvolu. Smatram da mi je to lakše napraviti ako sam prijavljen na toj adresi, nego da sam prijavljen na nekoj drugoj adresi", tvrdio je Crnoja jučer.


 

Pročitajte više