Ministar Jovanović: Ravnatelj Mihajlović nije razriješen dužnosti zbog Gotovine niti je zbog toga dobio otkaz

IZ MINISTARSTVA znanosti, obrazovanja i sporta dobili smo reagiranje na priopćenje Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) u kojem se traži da se profesor Mihajlović vrati na posao kojeg je izgubio jer je "u školi izložio fotografije Gotovine i Markača".

"Ovog dugogodišnjeg časnog prosvjetnog djelatnika smijenili su dužnosti ravnatelja, jer je u školi u kojoj je radio postavio plakat s fotografijom hrvatske zastave i hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača", stajalo je u priopćenju.

Iz Ministarstva Željka Jovanovića poručuju da to nikako nije istina. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

U tekstu se navodi kako je Krešimir Mihajlović, ravnatelj OŠ Petar Zrinski u Zagrebu, po hitnom postupku razriješen ravnateljske dužnosti zbog postavljanja plakata s fotografijom hrvatske zastave i hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, što je potpuno netočno. Niti je ravnatelj razriješen, niti je dobio otkaz.

Profesor Mihajlović odlukom Školskog odbora nije ponovno izabran na funkciju ravnatelja te mu je ugovor o radu, u skladu s odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, prestao istekom četiri mjeseca od dana isteka mandata.


Iz svega navedenog  proizlazi kako su zahtjevi UDRUGE branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) o vraćanju profesora na njegovo radno mjesto, kao i traženje isprike Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, potpuno neutemeljeni.

Pročitajte više