Ministar turizma: Prosvjedi bi nam mogli uništiti turizam, apeliram na HDZ

Foto: Hina

MINISTAR turizma Darko Lorencin komentirao je prosvjed na Markovu trgu, apeliravši na HDZ da se "to tako ne radi".

"Hrvatska je demokratsko društvo, za što smo se svi borili i borimo se, a ove tužne slike iz Zagreba stvarno su ispod svake razine", rekao je Lorencin novinarima nakon sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a.

Istaknuo je kako mu je žao branitelja, kao i da svatko odgovara za svoje postupke. Misli da su Vlada i ministar branitelja Predrag Matić sve učinili što se moglo, i ne vidi niti jedan zahtjev koji nije ispunjen.

Kaže da je "cijelu noć i dan razmišljao zbog čega je nasilje na ulicama u Zagrebu i zbog čega šaljemo ovakve bespotrebne slike u svijet, koje idu protiv nas samih".

"Mislim da su tu neki politički ciljevi u igri, da je to potez očajnika, HDZ-a, koji je u panici zbog novih anketa o smanjenju razlike, a i nakon današnjih predstavljanja pozitivnih gospodarskih podataka", rekao je Lorencin.

Apelirao je na kolege iz HDZ-a da se bore na drugačiji, demokratski način, jer "sve što je bilo sveto se razdijelilo, i kolona u Vukovaru, i proslava Oluje i Dana domovinske zahvalnosti, pa sad i crkva i Trg sv. Marka. Stvarno više ne mogu naći razlog čemu sve to niti kako da to objasnim".

Nadam se, dodao je Lorencin, da će razum prevladati i da se to neće odraziti na turizam. Slovimo kao jedna od najsigurnijih zemalja, pa to ne smijemo sami sebi uništavati, neka odgovornost za to ovaj put preuzme HDZ, rekao je.

"Ne želim ni misliti da će sve to dalje eskalirati i da bi moglo imati negativni utjecaj na ovu sezonu. Vjerujem u zdrav razum svih", poručio je Lorencin.

 
 
 

Pročitajte više