Ministrica Zlatar Violić podržala nove HNS-ove inicijative u Puli: "Arenu treba više iskoristiti"

Foto: Hina

NA RADNOM sastanku s članicom Predsjedništva HNS-a i ministricom kulture Andreom Zlatar Violić, članice i članovi pulskog HNS-a razgovarali su o novim projektima koji će uskoro biti prezentirani široj javnosti. Na marginama otvorenja 61. Pulskog filmskog festivala pulski HNS-ovci su predstavili ministrici svoju viziju kulturnog razvoja grada Pule. Jedan od važnih projekata u kulturi HNS-a Pula je revitalizacija pulske Arene. To bi uključivalo oživljavanje, brendiranje i destinacijski menadžment za Arenu, priopćio je HNS.

"Arena je danas nedovoljno iskorištena i potreban su veća ulaganja u ovaj najvrjedniji pulski spomenik. Trebalo bi se ugledati na slične amfiteatre u Europi, poput onog u Veroni. O ovom projektu bit će mnogo govora i u narednim mjesecima kada se nadam da će nas ponovno posjetiti ministrica kulture i kada ćemo moći detaljnije govoriti o boljem iskorištavanju Arene", izjavio je Alen Damijanić, predsjednik HNS-a Pula.

"Želim izraziti svoju potporu projektu revitalizacije pulske Arene o čemu ćemo u naredim tjednima još dodatno razgovarati. Ovaj projekt bit će od velike važnosti za Pulu, ali i cijelu regiju", zaključila je ministrica Zlatar Violić.

U razgovoru su spomenuti još neki projekti koji bi brendirali Pulu tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima. Već za jesen, ministrica je, prihvativši poziv HNS-a Pula, najavila svoj dolazak u Pulu kada će o tome biti više riječi.

Kandidiranje Pule za europsku prijestolnicu kulture također je spomenuto na ovom sastanku. Pula je naime izrazila namjeru da se kandidira za ovaj projekt, no do sada nisu učinjeni veći pomaci, ističe se u priopćenju.

Pročitajte više