Misteriozni "šumski dječak" iz Njemačke je bježao od bivše djevojke i dvogodišnjeg sina

MISTERIOZNI "dječak iz šume" koji se pojavio u Berlinu i tvrdio da je pet godine živio u njemačkoj divljini priznao je da je cijelu priču izmislio, a novi detalji slučaja otkrivaju da je bježao iz Nizozemske.

20-godišnji Nizozemac Robin Van Helsum, čiji identitet je njemačka policija pokušala doznati 10 mjeseci, je nešto prije dolaska u Berlin nestao iz svog doma u gradu Hengelou. Njemačkim vlastima je kazao da je u šumi živio sa svojim ocem koji je umrlo te je pet dana hodao do njemačkog glavnog grada.

Želio početi novi život

No, sada je otkriveno kako je u Belin došao sa vlakom bježeći od svoje nizozemske obitelji, uključujući i dvogodišnjeg sina, kako bi počeo novi život. Prevara je otkrivena kada su ga prijatelji prepoznali na fotografiji koju je objavila njemačka policija prošlog tjedna.

Nizozemski mediji pišu da je dvogodišnjeg sina dobio sa bivšom djevojkom koja želi da im se vrati i bude dobar otac. Van Helsumu prijeti kaznena prijava zbog obmane koja je njemačke porezne obveznike stajala tisuće eura. Mogao bi biti optužen zbog prevare i rasipanja policijskog vremena. 10 mjeseci za njega se brinula socijalna služba te mu je dala dom i plaćala mu školovanje, što ih je mjesečno stajalo oko 5 tisuća eura.

Laganom računicom može se doći do cifre od 50-ak tisuća eura koje su Nijemci potrošili na kukavični bijeg Nizozemca od djeteta i obveza "u bolji život".

Pročitajte više