Mladi razbojnici s (lošim) planom: Pale dvije bande zagrebačkih uličnih kradljivaca nakita

LOŠ TJEDAN za ulične kradljivce nakita. Policija je uspjela uhvatiti dvije skupine mladića koji su po zagrebačkim ulicama vrebali mahom starije ženske osobe i krali im lančiće.

> Kriminalna "zlatna groznica": Kamo odlazi toliko ukradeno zlato i što radi policija?

Kako su izvijestili iz PU zagrebačke, provedeno je kriminalističko istraživanje nad četvoricom maloljetnika koje se tereti da su od 29. svibnja do 6. kolovoza ove godine, na području Susedgrada, počinili ukupno četiri drske krađe na način da su u dvoje ili u četvero pratili starije ženske osobe te im s vrata trgali i krali zlatni nakit. Ukupno nastala materijalna šteta iznosi oko 9.000 kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja mlada banda je predana pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom zagrebačkom sudu.

Osim četveročlane maloljetničke bande "pala" su i trojica mladića starosti 19, 20 i 21 godine. Trojac se u utorak, 28. kolovoza, sastao u Sisku i dogovorio kako će u Zagrebu prilaziti starijim ženskim osobama i krasti im nakit. U iznajmljenom automobilu su stigli u Zagreb, te je u ulici Antuna Bauera 20-godišnjak prišao 54-godišnjakinji i s vrata joj strgnuo zlatni lančić. Žena je pozvala policiju koja je na Petračićevom trgu sustigla i uhitila 20-godišnjaka te ga zajedno s ostatkom ekipe privela na kriminalističko istraživanje, nakon kojeg su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom je odvjetništvu podneseno posebno izvješće.

Pročitajte više