Mladić divljao u ukradenom autu, policajci su ga ulovili i sad se bori za život

Foto: FAH (Ilustracija)

ISTARSKA policija istražuje je li njihov kolega pretjerao pri uporabi sredstava prisile, kada je u noći s ponedjeljka na utorak privodio 29-godišnjaka i pritom ga ozlijedio.

"Policijski službenik nad 29-godišnjakom primijenio je sredstva prisile, prilikom čega je 29-godišnjak ozlijeđen. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula pružili su mu liječničku pomoć na mjestu događaja, nakon čega je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju", priopćila je PU istarska.

Regional Express javlja da se mladić zbog ozljeda koje je zadobio bori za život. U redakciju Regional Expressa došao je dopis čitatelja koji su spremni posvjedočiti brutalnosti policijskih službenika.


Priveden je zato što je bez položenog vozačkog ispita upravljao ukradenim automobilom marke Fiat pulskih registracija, te izazvao dvije prometne nesreće na način da se zabio u dva parkirana automobila.

Policajac ga je uočio i dao mu znak da se zaustavi, ali 29-godišnjak se radije dao u bijeg, skrenuo na makadamski put i oštetio još dva parkirana vozila, nakon čega je napustio ukradeni automobil i pokušao pobjeći pješice, ali policajci su ga brzo sustigli.

S obzirom da je 29-godišnjak prilikom privođenja zadobio teške tjelesne ozljede, MUP je odlučio formirati stručni tim policijskih službenika koji će istražiti okolnosti slučaja.

 
 
 

Pročitajte više