Moldavski teretni brod se nasukao kraj Visa

Foto: Borna Čavrag/Index

NACIONALNA središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jutros u 6.10 sati poziv sa stranoga motornog broda koji se nasukao na obalu otoka Visa.

Teretni motorni brod naziva "Koralle", koji plovi pod moldavskom zastavom, dužine je 80,6 metara, 4,8 metara gaza, ima sedam članova posade te je prevozio kukuruz prema grčkoj luci Pervez kad se nasukao na sjeveroistočnoj strani otoka Visa. U trenutku nasukavanja nitko od članova posade nije ozlijeđen.

Odmah po zaprimljenoj dojavi djelatnici Lučke ispostave Vis sa službenicima Pomorske policije otplovili su na mjesto nesreće. Očevidom su utvrđena oštećenja na pramčanom dijelu broda u vidu oderotina i udubljenja brodske oplate ispod razine mora, no bez proboja trupa, dok je najveće oštećenje pretrpio prednji lijevi potisni/manevarski propeler koji je izvan funkcije.

Po okončanju očevida započet će se sa postupkom odsukanja.Na poziciji nasukanja nije zabilježeno onečišćenje mora, a djelatnici splitske Kapetanije i viške Ispostave u suradnji sa službenicima Pomorske policije provode očevidne i istražne radnje o uzrocima nasukanja moldavskoga teretnjaka.

Pročitajte više