Mornar nakon sastanka s Bozanićem: Imamo zajedničke interese

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

VEDRAN MORNAR, novi ministar obrazovanja, ispunio je obećanje i otišao na Kaptol. Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priopćio je da se Mornar sastao s Josipom Bozanićem.

"U duljem i otvorenom razgovoru razmotrili su više pitanja vezanih uz odgoj i obrazovanje te potvrdili obostranu želju za suradnjom i dijalogom u svim područjima od zajedničkog interesa", stoji u kratkom priopćenju u kojem se napominje da su se Mornar i Bozanić susreli u Nadbiskupskom dvoru.

Iz Ministarstva obrazovanja priopćeno je da je Mornar upoznao Bozanića "sa svojim viđenjima sustava obrazovanja, te reformama koje će poduzimati u području osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, poglavito u pogledu kurikuluma". Bozanić je, tvrde iz Mornarovog ministarstva, pokazao veliko zanimanje za sustav obrazovanja.


"Obećao sam otvoren razgovor sa svim zainteresiranim stranama i počeo sam to provoditi od kada sam imenovan ministrom. Danas sam se sastao s kardinalom Bozanićem. Složili smo se da imamo zajedničkih interesa i da nam upravo oni trebaju biti polazište u dijalogu, a ne različitosti. Vrijeme je da se  zajednički usmjerimo na rješavanje problema i otvorenih pitanja", izjavio je Mornar.

Podsjećamo, Mornar je već i prije nego što je u Saboru potvrđen za ministra zgrozio sekularnu javnost izjavom kako će mu jedan od prvih poteza biti sastanak s crkvenim starješinama. Govorio je o tome i u nedavnom intervjuu za Index, kazavši da s crkvom želi raspravljati o otvorenim temama vezanim za zdravstveni odgoj.

"Ako je crkvi nešto neprihvatljivo, zašto na tome inzistirati?", zapitao se Mornar u intervjuu za Index, izustivši tako rečenicu po kojoj će vjerojatno ostati upamćen njegov ministarski mandat.

Pročitajte više