Mušaraf zbog problema sa srcem mora na liječenje u SAD

Foto: Guliver image/Getty images

BIVŠI pakistanski čelnik Pervez Mušaraf mora zbog problema sa srcem na liječenje u američku kliniku, zatražili su u četvrtak njegovi odvjetnici pred posebnim sudom koji mu sudi za "veleizdaju".

"General Mušaraf" trenutno je hospitaliziran u Institutu za kardiologiju oružanih snaga u Ravalpindiju, gradu blizu Islamabada, nakon što je osjetio slabost na putu za sud prije dva tjedna.

Bivši predsjednik, na vlasti od državnog udara krajem 1999. do svrgavanja u ljeto 2008., još se nije pojavio pred sudom koji je osnovala vlada njegova suparnika Navaza Šarifa koji mu predbacuje da je "prevario" ustav proglasivši izvanredno stanje 2007.

Na saslušanju u četvrtak Mušarafovi odvjetnici rekli su da se on još uvijek ne može pojaviti na sudu te da bi čak trebao napustiti zemlju radi liječenja na klinici u Parisu, gradu u američkoj državi Texas.

"Priložili smo pismo s dokumentima liječnika klinike za srčane bolesti u Teksasu. Preporučili su da se Mušarafa premjesti u tu ustanovu radi novog liječenja", izjavio je na sudu odvjetnik Mansoor Ali Khan.

Pročitajte više