Muškarac iz SAD-a zadobio teške ozljede kada mu je u ustima eksplodirala električna cigareta

MUŠKARAC iz Floride oporavlja se u bolnici na odjelu za opekline zbog teških ozljeda koje je zadobio kada mu je u ustima eksplodirala električna cigareta.

57-godišnji Tom Holloway iz floridskog Nicevillea u ponedjeljak navečer je sjedio u dnevnom boravku i pušio električnu cigaretu, a nedugo zatim njegova je žena čula glasan prasak.

Rekla je kako joj se činilo kao da je u kući eksplodirala neka veća petarda, a zatim je čula vrisak svog supruga.

Na poziv hitnoj službi javio se vatrogasni zapovjednik Butch Parker koji je rekao kako je za incident najvjerojatnije odgovorna neispravna baterija u cigareti, a za ABC News je izjavio kako nikada u životu nije vidio nešto slično.

Dodao je kako ne postoji način da se utvrdi marka proizvodnje opasne cigarete, no kako se čini da je baterija punjiva litijska, jer je u dnevnom boravku vidio punjač.

Holloway, inače vijetnamski veteran, fotograf i otac troje djece prestao je pušiti prije dvije godine, a kako bi prekinuo svoju lošu naviku prešao je na električnu cigaretu, koja mu je prilikom eksplozije izbila sve zube i otkinula dio jezika. Nakon što je cigareta eksplodirala u sobi u kojoj se Holloway nalazio izbio je i manji požar.

Električne cigarete postale su popularne među osobama koje se žele odviknuti od pušenja, no američka Agencija za hranu i lijekove još nije uvela odredbe o tom proizvodu.

Neki liječnici nisu za njihovu uporabu braneći svoj stav time što još uvijek ne postoje opsežne studije o učinku kemikalija koje se u takvim uređajima koriste, stoga je njihov utjecaj na zdravlje čovjeka nepoznat.

Pročitajte više