Na Braču nova turistička ponuda: Stazama kriminala na otoku lopova!

NA BRAČU novi vid turističke ponude. Tonči Drpić i ostali sindikalisti Jadrankamena, koji imaju obavezu tjednog javljanja supetarskoj policijskoj postaji, odlučili su iskoristiti dan tako što će turiste s trajekta upoznati s kriminalom koji je upropastio njihovu firmu.

Takvo što, mora se priznati, Hrvatska do sada nije imala u svojoj turističkoj ponudi.

Po Braču stazama kriminala

Nije na tome stalo. Drpić nam je najavio i kako će prošetati pred kućama bivših članova Uprave Jadrankamena koje drže odgovornima za stečaj u njihovoj firmi. 

"Svakih sedam dana upriličit ćemo ovakav prosvjed sve dok se ne ukine ova nebulozna odluka splitskog suda. Trenutno se nalazimo u trajektnoj luci. Upravo ispraćamo drage goste. Mašemo im, oni nam uzvraćaju. To je jedna lijepa gesta. Želimo turiste upozoriti da čuvaju svoje takujine (lisnice op.a.) kada dolaze na Brač jer je to otok lopova. Upriličit ćemo im turistički obilazak najznačajnijih lokacija zaslužnih za propast Jadrankamena. Po uzoru na nekadašnje puteve narodne revolucije, ovaj novitet u našoj ponudi nazvali smo obilazak Brača stazama kriminala", otkrio nam je Drpić.

Jadrankamen propao zbog izvlačenja novca i kredita

Kao što je poznato, Jadrankamen je propao jer je tvrtka opterećena brojnim zaduženjima, a novac izvučen. Vjerovnici, među njima i radnici, potražuju gotovo 220 milijuna kuna. Bivši vlasnik Bruno Orešar nalazi se pod istragom, a u tijeku je i jedan sudski postupak. Za neisplatu plaća optužen je bivši direktor Vedran Vilović dok se Drpić i trojica sindikalista nalaze pod istragom za poziv na otpor, zbog čega im je i izrečena zabrana približavanja stečajnoj upraviteljici Anći Bašić na manje od 50 metara.

Pročitajte više