Na Cvjetnom trgu središnja proslava Dana Europe

Foto: Guliver image/Getty images

NA CVJETNOM trgu u Zagrebu danas se održava središnja proslava povodom obilježavanja Dana Europe.

Na postavljenim info-štandovima građani će moći dobiti informacije i besplatne informativne publikacije o Europskoj uniji i učincima predstojećeg članstva Hrvatske na njihov svakodnevni život.

Tom će prigodom na Cvjetnom trgu svoje info-štandove imati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Hrvatska gospodarska komora, Europski parlament - Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj, IMPACT Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj (u balonu s multimedijalnom izložbom), te veleposlanstava država članica Europske unije.

Predviđen je i glazbeno-scenski program s nastupom djece iz Eurocampusa - Francuske i Njemačke škole u Zagrebu te koncert Three Ladies (Maja Vučić, Ivana Radovniković i Branka Delić).

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova 14. godinu zaredom nizom događanja obilježava Dan Europe (9. svibnja) i to u suradnji, kao i prijašnjih godina, s Delegacijom Europske unije te veleposlanstvima država članica Europske unije.

Europski tjedan dio je intenzivnih informativnih aktivnosti koje se provode radi boljeg upoznavanja hrvatske javnosti s mogućnostima i izazovima budućeg članstva u Europskoj uniji, a u njegovo su obilježavanje uključeni gradovi i županije diljem Hrvatske.
 

Pročitajte više