Načelnik Škabrnje Luka Škara kazneno prijavljen zbog diskriminacije Roma

ZADARSKA policija podnijela je kaznenu prijavu protiv načelnika općine Škabrnje Luke Škare zbog rasne diskriminacije Roma.

"Nakon provedenog istraživanja svih događanja od 1. svibnja do danas, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđene su osnovane sumnje da je 63-godišnjak počinio kazneno djelo iz članka 174. Kaznenog zakona, rasna i druga diskriminacija", pojasnio je glasnogovornik zadarske policije, Elis Žodan.

Zastupnik romske manjine tražit će Škarinu ostavku


O događajima u Škabrnji danas je bilo riječi i na plenarnoj sjednici Sabora. Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin izrazio je zabrinutost zbog ksenofobičnih izjava protiv Roma.

Taj je odbor prije dva dana najavio kako će reagirati na događaje u Škabrnji koju su romske obitelji napustile zbog prosvjeda mještana. Zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi od Odbora je zatražio da na tematskoj sjednici raspravi i osudi događaje u Škabrnji, te najavio da će osobno tražiti ostavku načelnika Škabrnje Luke Škare, čije je istupe nazvao sramotnima.

Pročitajte više