Nadbiskup Puljić uputio božićnu čestitku patrijarhu Irineju i mitropolitu Jovanu

Ilustracija: Ezadar.hr

PREDSJEDNIK Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju i mitropolitu Zagrebačko-ljubljanske eparhije Jovanu Pavloviću.

"U prigodi božićnih blagdana uputili ste mi čestitku i dobre želje. To ste učinili i povodom izbora za predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, na čemu zahvaljujem. I Vi ćete uskoro slaviti blagdan Kristovog rođenja, 7. siječnja 2013.

Kada je sveti Grgur Nazijanski razmišljao o velikoj tajni Božjeg utjelovljenja, onda je napisao kako se 'Sin Božji utjelovio radi čovjeka da ga očisti i obogati svojim božanstvom, pa ga oslobodi i k sebi privede'. Zbog toga nas otajstvo Božića vraća korijenima naše vjere. A Spasiteljevo rođenje postaje najsvjetlijim događajem povijesti koji se dogodio u 'punini vremena'. Tada je, naime, u svijet opterećen nepravdama, grijehom, sukobima i ratovima sišla Ljubav, Istina, Pravednost i Svetost. Zato sva zemlja s anđelima pjeva radosnu pjesmu blaženih vremena: 'vijek slava Bogu, dani mira sreće ljudskome rodu'.

U božićnoj radosti primite, Vaša Svetosti, iskrene čestitke i dobre želje za božićne blagdane, kao i blagoslovljene dane nove 2013. godine, uz uobičajeni poklik koji će se tih dana izgovarati: 'Mir Božji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!'", stoji u Puljićevoj čestitci patrijarhu Srpske pravoslavne crkve.
 

Pročitajte više