Nadzorni odbor od Radmana traži očitovanje o mobbingu na HRT-u!

Foto: Hina

GORAN RADMAN, glavni ravnatelj HRT, morat će se Nadzornom odboru pismeno očitovati o optužbama za mobbing na Prisavlju. Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora se, naime, raspravljalo o slučajevima Snježane Abdurahmanović, koja je počinila samoubojstvo, i njene prijateljice Marine Pavičić, kojoj je uručen izvanredni otkaz.

Je li znao da je Snježana Abdurahmanović izložena mobbingu?

Članovi NO-a Radmana su suočili s medijskim napisima o ovom slučaju, te optužbama koje su iznesene na račun ravnatelja poslovanja Borisa Sruka i rukovoditelja jedinice poslovna logistika Marka Bajića. NO želi znati je li Radman od Snježane Abdurahmanović ikad zaprimio upozorenje da je izložena mobbingu, te je li nešto poduzeo da je zaštiti.

Zašto nije otvorio interni postupak nakon Snježanina samoubojstva?

Od Radmana traže i da im odgovori na pitanje zbog čega nije otvorio interni postupak odmah nakon samoubojstva Snježane Abdurahmanović, koja je godinama bila voditeljica Intim bara na Prisavlju.

Zašto nije suspendirao Sruka i Bajića?

Od Radmana NO traži i odgovor na pitanje što je poduzeo kada je saznao da Marko Bajić svakodnevno za vlastite potrebe troši na račun HRT-ove reprezentacije. Također, članovi NO-a žele znati zbog čega Radman nije suspendirao Sruka i Bajića do okončanja službene istrage.

Zašto nije saslušao Marinu Pavičić?


Što se tiče slučaja Marine Pavičić, članovi NO-a od glavnog ravnatelja žele odgovore na pitanja zbog čega joj nije pružio mogućnost da iznese okolnosti svojih javnih nastupa, zbog kojih je dobila otkaz, te je li mu ikad prijavila da je izložena mobbingu i što je po tom pitanju poduzeo.

Također, NO želi znati je li Pavičić upozorila Radmana da joj je Goran Rotim, ravnatelj programa, uvjetovao prelazak u Programsku jedinicu Program povlačenjem tužbe za raniji mobbing na HRT-u, što prema mišljenju članova NO-a predstavlja protuzakonitu ucjenu.

Po završetku sjednice NO-a, koja će se nastaviti idući tjedan, Radman će imati 48 sati da se pismeno očituje o svim ovim pitanjima.

Pročitajte više