Najnoviji stanovnik Korčule rođen u vojnom helikopteru iznad Bračkog kanala!

Foto: MORH

JEDNOJ bebi s Korčule jako se žurilo doći na svijet. Mališan je, kako su izvijestili iz MORH-a, rođen u vojnom helikopteru iznad Bračkog kanala!

"U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane Mi-8 MTV, danas, 30. kolovoza 2013. u 4.30 sati, na hitnom medicinskom letu s otoka Korčule, rođena je beba.
 
Majka (36) je rodila dječaka iznad Bračkog kanala, par minuta prije planiranog slijetanja na heliodrom KBC-a Split, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan bojnik Ivica Šunić, kopilot natporučnik Zoran Jelić, te tehničari letači, natporučnik Božo Kuduz i nadnarednik Vladimir Zelić.

Nakon poroda u zraku beba je zbrinuta u rodilištu splitskih Firula, a letačke posade HRZ i PZO su i do sada imale iskustvo porođaja za vrijeme leta", stoji u priopćenju MORH-a.

Iako ih se u priopćenju MORH-a ne spominje, iz splitske Hitne pomoći se doznaje kako su trudnicu porodili dr. Nikica Tole i medicinski tehničar Dubravko Prkačin iz splitske Hitne pomoći, koji su bili na dežurstvu u helikopteru.

Pročitajte više