Najveća ruska banka Sberbank kreditira Agrokor sa 600 milijuna eura

Foto: Agrokor

AGROKOR i Sberbank objavili su sindicirani zajam u iznosu od 600 milijuna eura tijekom svečanog potpisivanja Memoranduma o razumijevanju o suradnji. Sporazum su potpisali Herman Gref, predsjednik Izvršnog odbora Sberbank grupe i Ivica Todorić, predsjednik Agrokora.

Sberbank of Russia sudjeluje s 500 milijuna eura, a Sberbank Europe AG sa 100 milijuna eura, dok će novac, kako kažu u Agrokoru, biti iskorišten za refinanciranje postojećih financijskih obveza i daljnji razvoj kompanije. Zajam je odobren na 7 godina.

"Agrokor je već dva desetljeća prisutan na međunarodnom tržištu kapitala. Naši su partneri najveći svjetski investitori. Međutim, dobiti i potpisati ugovor sa Sberbank grupom za Agrokor je iznimno velika čast i zadovoljstvo, tim više što je to za Sberbank Europe jedna od najvećih korporativnih transakcija dosada", izjavio je Todorić.

"Ova transakcija, koja je jedna od najvećih dosadašnjih korporativnih transakcija za Sberbank Europe, pokazuje našu namjeru da pružamo inovativna rješenja u financiranju naših korporativnih klijenata", kazao je Herman Gref, predsjednik Izvršnog odbora Sberbank grupe.

Pročitajte više