Nakon glumca - sindikalac: Bucat iz Dalmacijavina vodi splitske Laburiste, Štrljić se oprostio od politike

Screenshot: YouTube, Foto: Press

PRILIČNO nezapaženo prošla je smjena na čelu splitskih Laburista. Prije dva mjeseca organizaciju je od Milana Štrljića, dugogodišnjeg intendanta HNK Split i poznatog glumca, preuzeo Lukica Bucat, široj javnosti najbolje poznat kao sindikalni vođa radnika Dalmacijavina.

"Štrljić se povukao, pretpostavljam zbog rezultata na lokalnim izborima. U narednom razdoblju konsolidirat ćemo stranku u Splitu te se pripremiti za izbore za EU parlament i kotarske izbore", kaže Bucat. 

Rad za sve

Osim promjene na čelu splitske organizacije, Laburisti imaju i novu predsjednicu na nivou županije. Na ovog tjedna održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini u prvom krugu s uvjerljivom većinom izabrana je dr. Mira Morović, voditeljica Laboratorija za fiziku mora Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Kao i Lukica Bucat, i dr. Morović dolazi iz sindikalnih krugova. Od 1994. godine predsjednica je podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

"Zalagat ćemo se za pravdu, dostojanstvo i pravo na rad svakog građanina, bez obzira ne njegovu vjersku, nacionalnu, spolnu, političku pripadnost ili usmjerenje", najavila je dr. Morović.

 

Pročitajte više